RSS Facebook domacirecepti.net na Youtube kanalu domacirecepti.net na Pinterestu

Domaći burek

Neko vreme sam radila u pekari pa sam naučila i kako se razvlači testoKifle recept. Pročitajte ceo recept ... ». Sa vama ću da podelim moje umeće i neke od vas i naučim kako da kod kuće priprema burekBurek od kupovnih kora. Pročitajte ceo recept ... » kao iz pekare. Nije teško kako se misli i zahteva malo truda.

Domaći burek
U posudu usuti 4dl mlake vode,
odati oko 700 gr brašna i kašikicu soli.
Od te smese umesiti testo srednje tvrdoće.

testo za burek - domaći recepti

Umešeno testo podeliti na 4 jednaka dela, oblikovati kugliceBreskvice. Pročitajte ceo recept ... », od dole zatvorene. Pouljiti površinu, staviti kuglice pa i njih pouljiti. Pokriti kesom i ostaviti da odstoje 20 minuta.

Testo za burek - domaći recepti

Kad su kuglice odstajale pouljiti dobro sto i ruke. Staviti kuglicu stisnuti je rukom i vrteti rukom u krug, stanjivati je.

Pravljenje bureka - domaći recepti

Istanjiti testo da bude veličine dve šake pa podignuti testo tako što ćete ga uhvatiti za kraj do sebe, brzo podići, zavrteti i spustiti.
Kako se pravi burek - domaći recepti

Ako to ne znate, onda uhvatite jedan kraj i vucite prema sebi lagano trešući, drmajući testo. Drmamo ga da ne bi puklo. Ako vam pukne ostavite taj kraj pa uhvatite drugi i isto vucite. Tamo gde vam je puklo i kraj je ostao deblji pridržavajte jednom rukom a drugom vucite da se rastanji. Kad ste rastanjili dovoljno, treba da je veličine stola, smotajte ga. Sva četiri dela prema unutra na trećinu. na kraju dobijate kvadrat koji stavljate kao prvu koru.

Kako se razvlači burek - domaći recepti

Stavite koru u tepsiju i nanesite trećinu sira. Ponovite postupak sa ostalim korama tako što ćete ih redjati unakrst.

Kako se pravi burek - domaći recepti

Kad stavite zadnju polijte sa malo ulja i 0, 5dl vode. Stavite da se peče na 220 stepeni  dok ne porumeni. Kad bude gotov okrenite ga, donju stranu gore i ostavite 5 minuta da odstoji. Posle ga isecite.

Dodajte komentar koristeci Facebook, Hotmail, Yahoo ili AOL

4 komentara na “Domaći burek”

  1. Elizabeta Mileska kaže:

    ubavoooo…

  2. Olivera Tomic kaže:

    Sigurno je dobro, probacu.

  3. mica kaže:

    Jel sva 4 kora idu za jedan burek da nije malo deblji?

Komentari - Domaći burek

Možda Vam se i ovo dopadneclose