free hit counter code
ZABAVA

Gastro – blog igrica – Izazov prihvaćen!

Snežana Gavrančić koja drži stranicu bonappetitNS http:// bonappetitns.com/ me je izazvala u Gastro – blog izazovu da odgovorim na njenih 10 pitanja. Izazov prihvaćen!

1. Kada si poslednji put, uradila nešto prvi put u životu?

Opet kulinarstvo. Zadnjih pola godine sve što spremam je prvi put, posebno slatkiši. Gledam recepte, mućkam iz glave. Poslednji put a prvi put su bile djulbastije, videla sam fotografiju kako izgledaju gotove, oduševila se i napravila.

djulbastije

2. Kada bi ti život pružio šansu da jedan dan iz svog dosadašnjeg života još jednom proživiš , isto onako kako se dogodio, koji bi to dan bio?

Teško da bih ponovila jedan dan jer imam decu i supruga, pa ne mogu da dam prednost nikome posebno, srce mi ne da, nego posle spektakularno smešnog upoznavanja mog supruga i rodjenja dece na četvrtom mestu bi bio jedan dan iz detinjstva. Dan kada smo moje drugarice iz tima i ja osvojile srebrnu medalju na državnom takmičenju u rukometu. Taj dan je ujedno bio i tuzan i srećan, ali od toliko ekipa upele smo da se izborimo sa najjačima i osvojimo to srebro. Da, za mene nije to izgubljeno zlato nego osvojeno srebro. Bile smo medju najmladjima i niko nas nije video na vrhu pre šampionata, ali upornost, požrtvovanje i kolektiv je pobedio. To drugarstvo bih ponovila.

3.Šta radije praviš: slano pecivo ili sitne kolače i zašto?

Slični recepti

Teško pitanje. Pravim i jedno i drugo i to baš dosta. Mislim da mesim više, jer puno mesim, skoro svaki dan, obično za večeru ili subotom za neko popodnevno zanimanje, grickanje do večere. Mi jako volimo testo i sve od testa.

pogacice

4. Film koji si najviše puta gledala je….. i zašto baš taj?

The Nootebook – gledala sam nebrojeno puta i mislim da ću gledati još toliko. Film prepun emocija koji tera suze na oči. Taman se smirim i onda opet erupcija osećanja…

21or0jk

5. Koja tri začina bi ponela na pusto ostrvo ?

Ponela bih šećer i so, haha, ali kako oni nisu začini neka to bude beli luk, biber i vanila.
6. Superheroj tvog života je… ?

Nije to bio nikakav Betmen, ni Robin, niti neka super herojina. Meni je to bio moj tata. Čovek koji je vredno radio i još bolje kuvao. Obožavala sam da idem po slavljima, takmičenjima, kulinarskim manifestacijama na kojima je kuvao i uživala u osvojenim mestima i rečima hvale, uz njega sam rasla, diveći mu se i od njega puno naučila.
7. Koji post na tvom blogu ili sajtu ima najviše pregleda ili lajkova i šta misliš zašto?

To je definitivno pogača, za koju je snimljen i video recept koji ima preko 500 000 pregleda samo na Youtube-u i pojavljuje se na skoro svakoj stranici koja se kune da je njihova, hi hi.

images

8. “Ljubav na usta ulazi” – Da ili Ne?

Pa kako kod koga. Mislim da da, ali vremenom. Moraš biti uz neku osobu da bi se kulinarsko umeće iskazalo tokom tog vremena i pre svega mislim da dobra kuhinja učvršćuje ljubav više nego što je radja.

9. Da li si ikada držala dijetu i kakva su tvoja iskustva na tom polju?

Nisam do skoro. Ugojila sam se dosla prošle zime i u avgustu sam to tek shvatila i počela sam da držim dijetu, bila sam užasna prema sebi, gladovala sam, bukvalno i posle nekih mesec dana odustala. Rezultat 0. Sad, pazim šta jedem uglavnom uveče, ne grickam, ne jedem testo i slatkiše, trudim se da ne jedem izmedju obroka i mnogo više sam fizički aktivna. Dovoljno mi je samo da odžim ovu kilažu, a ako skinem koji kilogam, eto sreće moje.

10. Odakle crpiš snagu za sve dnevne obaveze? Šta ili ko je izvor enegrije koja te pokreće?

Moja životna energija su moja deca. Mnogo se trudim da sve postignem, nekad mi se čini da mi fali nekoliko sati u danu da bih postigla sve…i spremiti, kuvati, učiti, igrati se, šetati… I onda na kraju…bacim sve i igram se, šta me briga, moja deca su srećna, to je najvažnije.
Izazivam Ivanu Dinulović koja drži stranicu Serpica koju možete pronaći na serpica.net i Svetlanu Jovanović čiji je blog Cacina kuhinja na adresi cacinakuhinja.blogspot.com
Moja pitanja:
1. Šta te čini srećnom ?
2. Opiši sebe u tri jela.
3. Da li su muškarci bolji kuvari?
4. Koliko si naučila otvarajući blog?
5. Ima li neko mesto na kojem se osećaš posebno dobro i opušteno?
6. Koliko pored dnevnih obaveza uspevaš da se posvetiš sebi?
7. Čega se najradije sećaš iz detinjstva?
8. Da li ti se dešava da jela koja obićno smućkaš i prospeš najbolje prodju a za ona koja se najviše trudiš i stvarno ispadnu sjajno loše se ranguju?
9. Tvoja kuhinja iz snova bi izgledala kako?
10. Da li znaš otprilike koliko si fotografija svojih jela fotografisala do sad?


Slični recepti

Leave a Reply

Back to top button

Manage push notifications

notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
Molimo sačekajte
notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
Molimo sačekajte
error: Content is protected !!