free hit counter code
Saveti

Saveti za idealno ispečenu koru

Saveti za idealno ispecenu koru - domaci recepti

Evo nekoliko saveta da vam kora bude idealna a razlozi da vam ne uspe su mnogi. . . od jaja koja nisu sveza pa do zagorele kore. .1. Uvek sto pazljivije razdvajajte belnace od zumanceta jer i najmanji trag zumanceta u belancu nece dati da se belance dobro umuti.
2. samo se belanca i secer mute mikserom, ostali praskasti dodati poput brasna, praska za pecivo, kakaa i ostalih se dodaju posebno i umute varjacom. da belanca ne bi “spala”.
3. Svaka kora u kojoj se belanca mute u jak sne se odmah peku, opet da belanca ne bi “spala”
4. Ako je kora deblja i niste sigurni da li je pecena, kao i neki kolac onda zabodite cackalicu u sredinu i kad je izvucete ako je suva onda je gotova a ako na njoj ima i malo tragova od kore onda ostavite jos malo.
5. Ne otvarajte rernu sve dok ne istekne pola vremena koje je potrebno da se kora ispece.
6. Koru je najbolje seci kad se skroz ohladi, nece biti toliko rasteresite. Obicnim ostrim nozem okretanjem tacne ili koncem tako sto nozem zasecete koru skroz okolo, ubacite konac i vucete ga zategnutog prateci te zasecene ivice.
7. Ako ne mozete koru da istresete iz tepsije ili kalupa pokvasite krpu pa je stavite na dno i sacekajte nekoliko minuta.


Slični recepti

Leave a Reply

Back to top button