free hit counter code
Peciva i testa

Američke krofne

Od same reči krofne već mi se jedu, a da sliku ni ne gledam. Juče je jedna prijateljica sajta pravila domaće krofne i kad sam videla sliku dobila sam neodoljivo želju da ih i ja pravim. Odlučila sam se da ovaj put budu američke krofne, najpoznatije krofne iz filmova, okrugle i sa rupom u sredini, obično prelivene čokoladom ili šećerom u prahu.

 

americke krofne

Sastojci:

  • 1 kvasac
  • oko 700 g brašna
  • 350 ml mleka
  • 1/4 margarina
  • 2 jaja
  • 2 kašike šećra
  • 1 mala kašika soli
  • ulje za prženjePriprema:
Kvasac potopiti u toplo mleko sa sećerom pa ostaviti da odreadi.
U posudu staviti pola brašna, margarin sobne temperature, jaja i so pa izmešati.
kad je kvasac odradio dodati ga brašnu, sve izmešati pa uz dodavanje brašna umesiti glatko testo. Zaokružiti ga i pouljiti pa ostaviti da kisne pola sata.
Nakislo testo malo premesiti pa ga zavući na debljinu sa dva prsta i modlom ili većom čašom vaditi krofne i slagati na pobrašnavljenu tacnu. Izmedju krofni neka bude razmaka jer će da narastu. Ako nemate modlu za krofne onda to radite sa manjom i većom čašom. Testo koje vam je preostalo opet premesite i ostavite 5 min da odstoji pa opet razvucite i vadite krofne. Uradite tako do kraja sa testom koje vam preostane. Ostavite krofne da odstoje na toplom i narastu.
Ugrejte ulje, trebalo bi da sipate u šerpu ulje visine bar sa dva prsta. Kad se ulje ugreje, da bude baš vrelo ali ne najjača temperatura nego jedna manje spustajte krofne da se peku. Kad donja strana porumeni okrenite pa sačekajte da porumeni i druga strana. pečene krofne treba da su lagane. Pečene krofne vadite na papirni ubrus da se ocede pa ih pospite šećerom u prahu ili uvaljajte u čokoladu.

Slični recepti

Slični recepti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Manage push notifications

notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
You are subscribed to notifications
notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
You are subscribed to notifications