Home » Glavna jela » Jela sa mesom » Letnji podvarak

Letnji podvarak

Zašto ne bi i u sred leta imali podvarak na trpezi? Veoma je lako a veoma ukusno. Skoro na isti način kako pripremate podvarak od kiselog kupusa, pripremite i od slatkog. Garantujem uspeh. letnji podvarak Sastojci:

  • 1 veća glavica (slatkog) kupusa
  • 4-5 krmenadli
  • suvo meso (bilo koje da pusti šmek, suva slanine, butkica, kolenica )
  • ulje, začini
  • 1 mala šoljica pirinča
  • 1 veći paradajz

Priprema: Krmenadle propržiti na ulju, sa obe strane. To ulje ostaviti. Kupus narendati na krupno rende ili ga krupnije iseci pa ga malo prodinstati sa onim uljem od krmenadli i malo vode, sa njim dinstati i isečen paradajz. Suvo meso staviti u hladnu vodu i oprati. Pirinač probariti, da omekani. U glinenu posudu staviti red kupusa, pa pirinač, na njega suvo meso ili kosti, pa red kupusa i na kraju odgore krmenadle. Krmenadle utisnuti rukom u kupus pa naliti vode do njih. Količinu mesa, kao i suvog mesa odredjujete sami, po ukusu. Staviti sve da se jos dodatno zapeče. Ako ste sve sastojke vec dobro pripremili, prodinstali i krmenadle ispekli, onda samo sve zapecite sa manje vode.

2 komentara

  1. Ja pravim kako kad, nekad sa, a nekad bez. Nisam nikad pravila sa sirćetom. Evo baš sam danas pravila bez, ali i bez paradajza pa sam i to slikala i okačiću ovih dana. Pozdrav Vera :)

  2. JA PRAVIM LETNJI PODVARAK, NE STAVLJAM PIRINAČ, ALI PRE NEGO STAVIM DA SE ZAPEČE U RERNI MALO DODAM SIRČE.

Ostavi komentar