free hit counter code
KolačiRazni kolačiSitni kolači

7 vrsta nepečenih kolača

Ovu tacnicu sa 7 vrsta kolača sam pravila mojim roditeljima za slavu, još 24.11. ali nikako da dodje na red da se objavi… Ovo više dodje kao ideja nego sam recept. Receptiće već imate na stranici sem jednih kuglica, tako da ću njih linkovati i ovaj dopisati. Na tacni se nalaze sa leva na desno: oblande sa karamel bombonama i plazma keksom, ferrero kuglice, žerbo kuglice, kinder bueno trouglići, rum kuglice ( mada mogu biti i drugog ukusa jer je osnova keks i čokolada, ja sam ih za ovu tacnu ostavila čokoladnim, a više puta sam pravila sa ukusom ruma ), kinder bueno kuglice i čokoladna oblanda.

7 vrsta nepecenih kolaca  1. Oblande sa karamel bombonama i plazma keksom – jednostavno se karamele bilo da su mlečne ili lešnik otope i dodaje se plazma keks, veoma brzo i jednostavno. Recept je OVDE.
  2. Ferrero kuglice – po meni ludi spoj već gotovih sastojaka, ne može da ne uspe…samo dobro izmesite – lešnik, napolitanke i eurokrem. Recept možete pronaći OVDE.
  3. Žerbo kuglice – 300 gr mlevenog keksa, 200 gr mlevenih oraha i oko 300 gr pekmeza od kajsije dobro izmešati, das e dobije kompaktna smesa. Ohladiti i praviti bombice oko 20 gr težine. Otopiti 200 gr čokolade sa 4 kašike ulja i svaku umočiti u čokoladu, ocediti i staviti na papir za peče dok se ne stegne. Ja sam ostavila malo smese pa posipala po čokoladi dok se još nije stegnula kako bi znala koje su koje.
  4. Kinder bueno trouglovi – ukus mleka u prahu i kombinacija bele i crne čokolade. Recept je OVDE.
  5. Rum kuglice – ovde imamo keks i čokoladu, gde je taj deo pravi kao bajadera, samo bez oraha, mada možet ei njih da dodate. Samo obatite pažnju kada napravite smesu da vam se ne učini retka jer se steže kako se hladi. A opet ako je preretko možda se i ne stegne, al to rešavamo dodavanjem keksa. Recept je OVDE.
  6. Kinder bueno kuglice – opet kombinacija mleka u prahu i čokolade, mlečne sa dodatkom keksa. Receptić je OVDE.
  7.  Oblande sa čokoladom. Jednostavne i izdašne. Nema puno objašnjavanje, recept je OVDE.

7 vrsta nepecenih kolaca

7 vrsta nepecenih kolaca


Slični recepti

Leave a Reply

Back to top button

Manage push notifications

notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
You are subscribed to notifications
notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
You are subscribed to notifications