free hit counter code
Brzi kolačiKolačiKremasti kolačiRazni kolači

Desert u čaši

Mislim da nikad brže nisam nešto napravila! Razmišljala sam se o pudingu od vanile i poslastičarskom kremu, al me je nekako bilo mrsko čekati da se ohlade, a kasno popodne… Pribegla sam mućenju Oetkerovog pudinga iz kesice, to je ovaj žuti deo u čaši, pa sam ga malo obogatila ekstraktom vanile i šlatkom pavlakom i dobila baš onako pun ukus i kremastu struturu. Uvek se naravno može skuvati puding ili poslastičarski krem i on umutiti sa maslacem ili slatkom pavlakom, ali ako baš  žurite može i na ovaj način. Od ove mere sam dobila 8 manjih čaša. Vi možete dobiti više ili manje, ne morate se držati baš ove mere. Izaberite one koje vama odgovaraju, a priprema je veoma laka.

desert u casi

Donji sloj ili ovaj keks sloj: 300 gr mlevenog plazma keksa i 80 gr maslaca. Otopiti maslac, dodati mlevenom keksu i dobro izmešati, da u dodir dodji sav kreks sa maslacem i postane vlažan. Kašikom spustiti ( punu kašiku ) na dno čaše ovu masu, malo rasporediti.Vanila sloj: E sad, mutite puding od vanile koji se samo umuti i dodajete 200 ml umućene slatke pavlake ili kuvate puding u 300 ml mleka, čekate da se ohladi pa u njega umiksirate 100 gr maslaca ili 200 ml slatke pavlake. Ili opet poslastičarski krem od 2 žumanca, 250 ml mleka, 60 gr šećera i 30 gr gustina skuvate, ohladite, umiksirate 100 gr maslaca ili 200 ml slatke pavlake. Izaberite. Stavite u običan špric i u krug stavite u svaku čašu. Ono što vam preostane iscedite iz šprica i ostavite u frižider, trebaće vam opet.

Na vanila deo ide nešto hrskavo ili po želji može i voće. Ja sam imala neke čokolade sa keksom, više je to ličilo na sloj oblande pa sam izlomila i poslula po vanila delu. Može to biti bilo šta, bananice, jafa keks, čokolada sa keksom, oreo, petit, plazma u komadićima, maline, jagode, napolitanke, znači, šta god da volite.

Preko njega sam stavila sloj slatke pavlake ili šlaga, po želji. 200 ml slatke pavlake ili kesica šlaga. Šta vam preostane istresite tamo u onu činiju u kojoj je vanile deo.

Slični recepti

Na beli deo stavimo ostatak keksa. Rasporedimo ravnomerno u sve čaše.

Pomešamo sad vanilu i šlag koji su preostali, stavimo u špric i završimo gornji sloj.

Možda zbog ovoliko teksta deluje dugačko i sporo, ali verujte da nije.

U jednu činiju umutite keks i maslac, u drugu vanila krem, u treću slatku pavlaku na primer, 400 ml, pa pola dodate vanili i umutite. Tu je sav taj deo gotov.

Keks deo samo kašikom stavite u svaku šaću. U špric vanila, op u krug u svaku čašu, istresete. Spirc ne morate ni da perete, samo do dodate slatku apvlaku ili šlag, sa kesom je još lakše, rastvorite, pa stavite šlag i opet u krug preko hrskavog dela.

Dekoracija po želji.

Dobro ohladite.

Prijatno.


Slični recepti

Leave a Reply

Back to top button