free hit counter code
Jela sa mesom

Rolovana piletina

Kažu treba znati. Ne, treba se snaći. Evo kako sam ja to naučila i mogu vam reći da je jako jednostavno. Nije potrebno celo pile pa da se kuva i iskoštava. Jednostavno uzmite batake i napravite rolovano pile. Dobra stvar kod rolovane piletine je to što ona može da se služi i topla i hladna, jednako je dobra. Polužuje se na slavljima i praznicima i veoma je zastupljena na našim prostorima.

rolovana piletina

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka sa zabatkom
  • senf
  • feta sir
  • šunka, praška šunka
  • pečena paprika
  • šampinjoni
  • nekoliko kriški slanine


Priprema:Batake iskostiti pa ih malo izlupati tučkom i posoliti.
Na radnu površinu raširiti foliju pa poslagati slaninu pa odgore batake, tri dole i tri gore, lepo ih uklopiti da se dobije pravugaonik. Meso tad premazati senfom, pa poslagati prvo šunku ili prašku šunku, pečenu papriku, krupno sečene šampinjone i feta sir. Feta sir se stavlja jer on ne curi pri pečenju.
Urolajte sve zajedno. Uzmete jedan kraj folije, duži i podižete piletinu, uvijate, pomognete rukama, pa podižete do kraja, dok se sve ne uvije, dole vam ostane folija, prebacite, malo stisnete rukom, da se sve zalepi, stisnete sastrane, zavrnete taj ostatak folije, probušite nekoliko rupica čačkalicom.
Pečete na 200 stepeni sat – sat ipo vremena.
Nema kuvanja, nema kostiju, nema onda sjedinjavanja i nema mrežice one, u foliji ostaje sočnije, dok u mrežici se susi i nemojte da vas zavara folija. I u njoj se ipeče, ne obari se. Pred kraj skinite pažljivo foliju i ostavite da se rolat zapeče desetak minuta, da se uhvati fina korica.
Pečen rolat izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pa ga isecite.
rolovana piletina se služi i topla i hladna zavisno od namene.


Slični recepti

Leave a Reply

Back to top button

Manage push notifications

notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
Molimo sačekajte
notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
Molimo sačekajte