free hit counter code
Saveti

Kako sa mesom?

Nekoliko saveta i trikova kako da vam meso bude ukusnije i da se lakse spremi, da ne bude tvrdo ili kako da se sačuva.

Kako sa mesom? - domaći recepti1. Dok pečete meso slobodno sipnite vode da ono malo omekani pa kad se zapeče soku od pečenja možete dodati malo pavlake, kisele ili neutralne i dobiti sjajan sos za prelivanje krompira ili pirinča, nekog priloga.

2. Ako vam meso nije sveže, eto desilo vam se da vam duže stajalo u frižideu i počelo da dobija neprijatan miris, ne bojte se i ne bacajte, dobro je, sem ako nije baš pozelenilo. Stavite ga u hladnu vodu 10ak minuta, dobro operite a za to vreme spremite čaj od kamilice, treba da bude hladan i ne tako jak. U njega stavite meso još 15ak minuta i biće “kao novo”.

3. Svako meso koje pripremate da pržite ili pečete daleko lepse, ukusnije i mekše će biti ako ga prvo ostavite da odstoji u mleku.

4. Ako vam je meso malo zagorelo a sa njim  i onaj sok iliulje sto se peklo možete i to da sredite. Meso izvadite, sok prospite. Sipajte novo ulje, malo, pa dodajte malko supe od kocke, 1dl i 0, 5dl belog vina pa vratite meso. Počeće da pusta tamnu boju i da otpišta ono zagorelo, omekaniće opet. Ostavite dok sve ne ispari.

5.  Meso koje će se peći na roštilju ne treba odmah da se soli, nego tek pred kraj, jer so izvlači vodu i tada će meso tako pečeno biti suvlje i tvrdje, posolite tek pred kraj dok u toku pečenja meso mažete smesom smesom od piva i ulja.

Slični recepti

Slični recepti

Leave a Reply

Back to top button

Manage push notifications

notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
You are subscribed to notifications
notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
You are subscribed to notifications