free hit counter code
Glavna jelaJela sa mesom

Novogodišnja glavna jela

Zvočići, zvončići zvone na sav glaaaas….uveliko se već nekoliko dana vrti u mom domu…dok ja razmišljam šta i kako napraviti, a vremena je sve manje…zato sam spojila ovaj kolaž od nekoliko finih jela koja se mogu poslužiti kao glavno jelo u novogodišnjoj noći.

novogodisnja glavna jela

Klikom na ime jela dolazite do receptića.

 1. Jedna jedina i neponovljiva SARMA – svi je obožavamo i neumorno je jedemo cele zime, živimo nekako za ove novogodišnje i božićne praznike proprećene brojnim slava. Svako ima neki svoj recept tako i mi na sajtu imamo 4 receta za sarmu pa odaberite onaj koji se po vama čini najboljim – SARMA 1, SARMA 2, SARMA 3, SARMA 4.
 2. Pileći bataci na italijanski način – na ovaj način može da se prirpemi i pileće belo meso . Piletina spremljena sa belim lukom, domaćim mrvicama i origanom, hrskavi i drugačiji.
 3. Marinirano svinjsko pečenje je ukusno, slano, mekano, i… već kreće voda na usta. Marinirano začinima, fino odstajalo, pa zaliveno vinom…
 4. Rolat od mesa sa šunkom, sirom i prazilukom – Izvanrednog ukusa, isto toliko dekorativan… Mi nismo mogli izdržati da ga sečemo hladnog pa nam je taj fil malo se i pomerao, inače je čvrst i jako lepo ” stoji”.
 5. Marinirani but – Mariniran sokom limuna i narandže sa puni začina, sočno parče mesa na vašoj trpezi. Na ovaj način marinirano meso je sočno i mekano.
 6. Rolovano belo meso – belo meso, sir i šampinjoni, jednostavna kombinacija koju svi vole.
 7. Teleće rolnice – FIno začinjene bosiljkom teleće šnicle, urolane i posle isečene, a krompir dodajte u sok od pečenja, biće preukusan
 8. Pečena piletina u pivu – za one koji bi radije nešto jednostavnije tu je pečeno pile ali u pivu kog kojeg belo meso nije tvrdo i suvo , a kožica je fino hrskava.
 9. Karadjordjeva šnicla – najpoznatija šnicla kod nas, ne treba puno objašnjavati ali su varijacije sira u njoj razne, sve zavisi koji volite, po pravilu je to kajmak ali njega uvek nemamo tako da feta sir je sjajan izbor jer je slan i ne curi niti se raspada priprečenju.
 10. Juneće šnicle u umaku – juneće šnicle u sosu sa vermutom i pavlakom.
 11. Sočne juneće šnicle – Juneće šnicle sa suvim mesom, umotane, pržene i zapečene. Mekane, sočne, sa sočnim prelivom sigurno će obradovati sve one pred koje iznesete ove juneće rolnice.
 12. Pečena plećka – Pečeno meso od plećke u komadu preliveno pivom, a začinjeno gomilom začina, jednostavno a veoma ukusno.
 13. Jagnjetina – Jagnjetina, tačnije but mariniran sa belim lukom i ruzmarinom. Na ovakav način pečena jagnjetina je sočna i mekana. Ova jagnjetina je bila predlog uskršnje trpeze ali sam shvatila da veoma lako postaje i novogodišnja jer je univerzalna.

Uživajte i srećni praznici!


Slični recepti

Leave a Reply

Back to top button

Manage push notifications

notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
You are subscribed to notifications
notification icon
Da li želite da primate besplatna obaveštenja o novim receptima i predlozima?
notification icon
You are subscribed to notifications